
Recept dana: Anđeoska torta, božanstvena bela lepotica koja spaja nežan krem, kokos i belu čokoladu
Tako delikatna i lepa da nije ni čudo što je dobila ovakvo ime

Domaćice su uvek u potrazi za novim receptima, pogotovo kada su poslastice u pitanju. Mi danas za vas imamo delikatno belo savršenstvo.
U pitanju je anđeoska torta, fenomenalan spoj nežnog krema, kokosa i bele čokolade.
Sem što će ukrasiti vašu trpezu, oduševiće sve koji je budu probali. A priprema je stvarno jednostavna, ne iziskuje mnogo vremena, ni truda.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Krem:
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 5 g vanilin šećera
- 20 g brašna
- 300 g kisele pavlake
- 100 g putera
Kora:
- 6 belanaca
- 70 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 70 g brašna
- 80 g šećera u prahu
I još:
- 100 g kokosovog brašna
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Najpre odvojite belanca i žumanca. U žumanca dodajte šećer, vanilin šećer i promešajte. Kada ste umešali dodajte brašno. Potom pavlaku, pa ponovo lepo sjedinite.
Zatim skuvajte kremu na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje.
Kada se zgusne, ohladite je.
Printscreen/YouTube
Belanca umutite sa šećerom, dodajte limunov sok. Mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Potom dodajte prosejano brašno, šećer u prahu. Promešajte, pa izlijte u kalup.
Potom uzmite drveni štapić, pa lagano pravite krugove po smesi za koru. Pecite oko 35 minuta na 170 stepeni Celzijusa. Kada je kora gotova i nju ohladite.
Umutite maslac, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Koru izvadite iz kalupa i presecite na dva dela da dobijete dve tanje kore. Vratite u kalup, pa filujte kora - fil, kora - fil.
Ostavite je u frižideru dva sata da se dobro ohladi. Potom izvadite iz kalupa, lepo razvucite fil svuda okolo, pa stavite kokosovo brašno sa strane.
Odozgo izrendajte belu čokoladu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari