
Recept dana: Pileći uštipci, pripremaju se brzo i lako, a svideće vam se više od pohovanog mesa
Ako vam klasična pržena piletina već dosadila, probajte je na nešto drugačiji način

Ukoliko vam je potreban jednostavan, brz, a ukusan ručak, onda su pileći uštipci pravi izbor za vas.
Kako treba da odstoje u frižideru barem sat vremena, možete ih pripremiti unapred, pa onda samo izvaditi i pržiti kada dođe vreme za jelo.
Piletina pripremljena na ovaj način ukusnija je od pohovane, a sigurni smo da će se svideti i mališanima koji znaju da budu probirljivi kada je hrana u pitanju.
Ovako spremljena piletina odlično će se složiti uz tartar sos.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 jaja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- kašičica karija
- biber i so po ukusu (otprilike 1 kašičica soli)
- pola kašičice belog luka u prahu
- 1 kašika pšeničnog brašna i 1 kašika kukuruznog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja za prženje
Priprema:
Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte da nema grudvica.
Potom dodajte meso i prekrijte. Ostavite najmanje sat u frižideru, a može i preko noći.
Kada je meso odstajalo u frižideru, smesu vadite kašikom i spuštajte u zagrejano ulje.
Kada počnete sa prženjem snizite temperaturu ringle. Pileći uštipci se prže oko četiri minuta s jedne, a potom i tri, četiri minuta s druge strane dok lepo ne porumene.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari