aktuelno

Recept dana: Pileći uštipci, pripremaju se brzo i lako, a svideće vam se više od pohovanog mesa

19.01.2024

07:56

1

Autor: K. O.

Ako vam klasična pržena piletina već dosadila, probajte je na nešto drugačiji način

Recept dana: Pileći uštipci, pripremaju se brzo i lako, a svideće vam se više od pohovanog mesa
Pileći uštipci - Copyright Printscreen/YouTube

Ukoliko vam je potreban jednostavan, brz, a ukusan ručak, onda su pileći uštipci pravi izbor za vas.

Kako treba da odstoje u frižideru barem sat vremena, možete ih pripremiti unapred, pa onda samo izvaditi i pržiti kada dođe vreme za jelo.  

Piletina pripremljena na ovaj način ukusnija je od pohovane, a sigurni smo da će se svideti i mališanima koji znaju da budu probirljivi kada je hrana u pitanju.

Ovako spremljena piletina odlično će se složiti uz tartar sos.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 3 jaja
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica origana
  • kašičica karija
  • biber i so po ukusu (otprilike 1 kašičica soli)
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašika pšeničnog brašna i 1 kašika kukuruznog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 150 ml ulja za prženje

Priprema:

Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte da nema grudvica.

Potom dodajte meso i prekrijte. Ostavite najmanje sat u frižideru, a može i preko noći.

Kada je meso odstajalo u frižideru, smesu vadite kašikom i spuštajte u zagrejano ulje.

Kada počnete sa prženjem snizite temperaturu ringle. Pileći uštipci se prže oko četiri minuta s jedne, a potom i tri, četiri minuta s druge strane dok lepo ne porumene.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike