
Postoje greške koje svi prave nakon kuvanja zbog čega se njihovi noževi istupe pre vremena
A onda se mučite dok seckate

Nije važno da li ste od onih koji redovno kuvaju ili ste samo povremeni gost u kuhinji sigurno je da znate da je oštar nož neophodan za svaku kulinarsku avanturu.
Noževi s vremenom otupe i počnu slabije da seku i to je neminovnost, međutim, to baš i ne mora da se dogodi brže nego što je predviđeno. A to samo zavisi od vas i onoga što radite sa njim nakon upotrebe.
Na primer, nož za sečenje nemojte da perete u mašini za sudove, niti da ga bez futrole stavljate u fioku zajedno sa drugim proborom za jelo.
Još jedna greška koja oštricu može da otupi za tren, a sigurni smo da ste je već više puta napravili jeste ta da isečene namirnice ostružete nožem sa kuhinjske daske.
Isečete meso, zatim povrće i, na kraju, začinsko bilje, a zatim ih nožem gurnete, odnosno ostružete sa daske. Zvuči poznato, zar ne?
Pixabay
To su baš one stvari koje bi trebalo da izbegavate, jer nikako nije dobro za oštricu noža. Vremenom je otupljuje i lagano ali sigurno uništava vaš nož.
Tu vam može pomoći savet profesionalaca. Umesto da to uradite, nož okrenite za 180 stepeni i koristite tupu stranu za to. Na taj način ćete zaštititi oštricu noža, a pritom ćete lako ubaciti sastojke u šerpu.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari