
Recept dana: Očaravajuća žito torta koja će vas zavesti svojom jedinstvenom kombinacijom
Žito torta je neodoljiva poslastica koja oduševljava svojom sočnošću i bogatim ukusom

Ova neodoljiva torta oduševiće vas svojom bogatom teksturom i savršenim spojem ukusa. Priprema se sastoji od nekoliko koraka, ali rezultat će vas definitivno nagraditi. Evo kako da je pripremite:
Vreme pripreme:
- Oko 45 minuta
Sastojci:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mlevenih oraha
- 9 kašika brašna
Za fil:
- 12 žumanaca
- 650 ml mleka
- 9 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 250-300 g mlevenih oraha
- muskatni orah
I još:
- 180 g šlag krema od vanile
- 350 ml mleka
Priprema:
1. Umutite mikserom belanca u čvrst sneg. Dodajte 4 kašike šećera i mutite dok se ne otopi. Na kraju dodajte 4 kašike mlevenih oraha i 3 kašike brašna i polako sjedinite sa belancima.
2. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak za još 2 kore.
3. Zasebno umutite žumanca, brašno i 200 ml mleka, da nema grudvica. 450 ml mleka sa šećerom stavite na vatru da provre. Kad provre, dodajte smesu sa žumancima i ukuvajte. Ostavite sa strane da se prohladi.
4. Zasebno umutite puter sa šećerom. Prohlađeni fil od žumanaca dodajte i sjedinite mikserom. Umešajte i mlevene orahe i narendajte muskantni orah. Mikserom sjedinite.
5. Pripremljenim filom premažite sve kore. Šlag krem umutite sa mlekom. Dekorišite tortu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari