
Recept dana: Puslice, slatkiš sa tradicijom - hrskavi oblačići koji se tope u ustima
Vole ih sve generacije

Puslice su jedan od omiljenih sitnih kolača koji nestaju u jednom zalogaju. Ovu poslasticu od belanaca i šećera odlikuje hrskava spoljašnjost i mekana unutrašnjost, zbog čega su toliko neodoljive.
Obično se jedu samostalno, ali mogu biti i izvrsna dekoracija za torte i druge deserte budući da izgledaju vrlo svečano i elegantno.
Spremaju se od svega nekoliko sastojaka, ali se po želji mogu aromatizovati vanilom, kafom, mlevenim pečenim lešnikom, voćem, čokoladom ili nečim drugim.
Vreme pripreme:
- Oko 90 minuta

Sastojci:
- 4 belanceta
- 200 g šećera
- 1 kašičica limunovog soka ili vinskog sirćeta
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile (po želji)

Priprema:
Zagrejte rernu na 100-120 °C (zavisno od rerne).
Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
U čistoj, suvoj posudi, dodajte prstohvat soli belancima i počnite da ih mutite mikserom na srednjoj brzini.
Kada se belanca zapene, dodajte limunov sok ili sirće i nastavite da mutite. Postepeno dodajte šećer, jednu po jednu kašiku, neprekidno muteći, sve dok ne dobijete glatku i sjajnu masu. Ako koristite vanilu, dodajte je u ovoj fazi.
Zatim smesu prebacite u poslastičarsku kesu (možete koristiti i zvezdasti nastavak za lepši izgled), pa na pripremljenom plehu oblikujte puslice. Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite ih sat vremena. Kada su gotove, trebalo bi da budu suve i hrskave, ali ne smeju da pregore.
Kada su pečene, isključite rernu i ostavite puslice unutra da se ohlade.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari