
Recept dana: Marlenka - medena torta koja osvaja sva čula, omiljena već decenijama
Ako volite med, karamel i orahe, onda je torta marlenka baš po vašem ukusu

Marlenka torta je desert koji svoju magiju nije izgubio kroz godine, već je postao pravi simbol domaće poslastičarske tradicije. Iako je marlenka poreklom iz Jermenije, njena popularnost širom Balkana je ogromna, jer svojim jednostavnim sastojcima i slojevitom teksturom osvaja sve generacije.
Zbog svog prepoznatljivog ukusa i nostalgije koju budi, marlenka nije samo obična torta. Ona je pravi ritual u mnogim domovima, prava poslastica koja se priprema sa ljubavlju, a svaki zalogaj podseća na toplotu porodičnih okupljanja.
Bilo da je pripremate za posebnu priliku ili samo želite da obradujete svoje najmilije, marlenka će uvek biti prava i nepogrešiva opcija.
Svoje mesto je pronašla na stolovima proslava, rođendana, a posebno za vreme praznika, kada njeni mirisi uvek podsećaju na ljubav i tradiciju.
Vreme pripreme:
- 90 minuta (plus pet sati hlađenja)

Sastojci:
Za kore:
- 250 g meda
- 150 g šećera
- 1 jaje
- 1 kašika sode bikarbone
- 500 g brašna
- 100 g maslaca (otopljenog)
Za fil:
- 400 g kisele pavlake
- 400 g neslanog krem sira
- 200 g prah šećera
- 1 kašika vanilin šećera
- 100 g oraha (mlevenih)

Priprema:
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari