
Recept dana: Štrudla sa čokoladom i lešnicima, poješće se dok kažete "keks"
Štrudla nikada ne može da bude promašaj, a tek u ovakvoj kombinaciji ukusa...

Štrudla sa orasima ili džemom od kajsija, makovnjača ili sočna, čokoladna, uvek je odličan izbor kada želite da iznenadite svoje najdraže i da se lepo zasladite.
Teško da postoji neko ko joj se neće obradovati, posebno kada je poslužite nakon ukusnog variva sa mlevenim mesom.
Sastojci:
- oko 500 g brašna
- 120 g margarina ili masti
- kockica kvasca
- kašičica šećera
- 250 ml mleka
- 60 g šećera
Fil od lešnika i čokolade:
Pročitajte još:
- 250 g mlevenih lešnika
- 50 g narendane čokolade
- 100 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 20 g margarina ili putera
Za premazivanje:
- žumance i malo vode
Priprema:
Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko sipajte u posudu i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se kvasac ne istopi.
Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasc i promešajte. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. Za to vreme pripremite fil. Lešnike pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu.
Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi. Tako vrelo sipajte preko lešnika i čokolade i mešajte dok se smesa ne izjednači.
Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela. Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat. Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva).
Testo, po ivici, malo presavijte i urolajte. Prebacite u tepsiju. Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni, oko pola sata ili dok ne porumeni.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari