
Recept dana: Punjeno čokoladno jaje - sa srcem od krem sira, vanile i džema, ukrasiće vašu uskršnju trpezu (VIDEO)
Ali i oduševiti ukusom sve koji ga budu probali

Znamo da je jaje simbol Uskrsa, pa će se uskršnja jaja sigurno naći na vašoj trpezi tokom praznika. A da li ste razmišljali da napravite nešto drugačije poslastice za ovaj praznik.
Umesto standardnih četvrtastih i okruglih torti i kolača, predlažemo punjeno čokoladno jaje.
Ne samo da je preukusno, već je i dekorativno, pa će tako savršeno izgledati na vašoj svečanoj trpezi.
Izuzev fine korice od čokolade, puno je ukusnog fila od krem sira i vanile, kao i džema koji se dodaje na kraju. Poslastica je lagana i osvežavajuća, a oduševiće kako najmlađe, tako i one starije sladokusce.
I ne treba da vas brine sama priprema, brza je i jednostavna, tako da ćete i u njoj uživati.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- čokolada
- veća voćka jajastog oblika (može dinja)
- 150 g krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika želatina
- 50 ml vode
- 150 ml slatke pavlake
- 2 kašike džema po želji
- voće za ukras

Priprema:
Otopite čokoladu, a dinju jajastog oblika umotajte u providnu foliju i do pola je umočite u istopljenu čokoladu i ostavite da se stegne.
Providnu foliju isecite, izvadite dinju, a zatim i foliju.
Pomešajte želatin sa vodom i ostavite ga da nabubri.
Pomešajte u posudi krem sir, vanilu, šećer u prahu i limunov sok. Sve sjedinite mikserom, a zatim dodajte želatin koji ste otopili na pari i slatku pavlaku.
Umutite i sipajte u čokoladno jaje. Poravnajte smesu i stavite u frižider da se stegne, a zatim kašikom u sredini fila napravite manju rupu, sipajte džem i ukrasite voćem.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari