
Recept dana: Kasato torta ekspresno nas vraća u detinjstvo, topi se u ustima, a volimo je i što se ne peče
Poslastica koja će vas vratiti u neka lepša vremena

Kasato torta poznata je kao poslastica koja se ne peče. Zato su je naše majke i bake često pripremale, a sada nas taj ukus asocira na neki bezbrižniji period života.
Vreme je da vi obradujete vaše bližnje i upustite se u spremanje ovog savršenog deserta. Ova jednostavna, ali raskošna torta izgleda prekrasno, a ukus je zaista neodoljiv.
Za pripremu su vam potrebni sastojci koji su dostupni u prodavnicama, a postupak pripreme je prilično jednostavan.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 300 g petit keksa
- 200 g žele bombona
- 250 g margarina ili maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 150 – 200 g oraha
- suvo grožđe po želji
- 100 ml mleka
- 2, 3 kašike ruma
- 220 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Ukoliko stavljate suvo grožđe potopite ga nekoliko sati u rum pa ocedite. Izlomiti grubo keks, pa ga preliti mlekom i rumom i sve promešati. Ulupati margarin sa šećerom u prahu i dodati otopljenu čokoladu, pa opet ulupati.
Keksu dodati iseckane žele bombone, i grubo iseckane orahe, dodati i suvo grožđe ukoliko želite. Promešati, pa toj masi dodati prethodno umućen margarin, šećer i čokoladu i sve sjediniti. Obložiti okrugli pleh, pa poredjati u krug namočene piškote u mleko, a unutrašnjost ispuniti filom.
Ostaviti nekoliko sati da odstoji, pa skinuti obruč ili okrenuti šerpu na tacnu. Ova kasato torta se još može i oblikovati u duguljastom kalupu bez piškota. Stavite foliju, istresete smesu, malo pritisnete i ostavite nekoliko sati u frižider, posle samo okrenete na tacnu i skinete foliju.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari