
Recept dana: Ukusan domaći ratluk od jagoda za povratak u detinjstvo, gotov je za 20 minuta
Tradicionalni turski domaći slatkiš koji je idealan uz šolju kafe sada može postati deo vaše kulinarske veštine, i to bez značajnog napora

Ovaj desert ne samo da je izuzetno ukusan, već je i lako pripremiti kod kuće. Uz malo pažnje i strpljenja, za veoma kratko vreme možete uživati u ovom aromatičnom i osvežavajućem zadovoljstvu.
Vreme pripreme:
- Oko 20 minuta (plus vreme hlađenja)
Sastojci:
- 200 grama jagoda
- 120 grama šećera u prahu
- Sok od pola limuna
- 1,5 kesica želatina (oko 15 grama)

Priprema:
1. Usitnite jagode štapnim mikserom ili u blenderu, a zatim ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri.
2. U šerpici kombinujte šećer u prahu i sok od limuna. Dobro promešajte i zagrevajte na vrlo blagoj vatri. Dodajte smesu s jagodama i želatinom.
3. Pazite da mešavina ne proključa. Samo je potrebno da bude topla i da se želatin potpuno otopi. Sklonite šerpicu s ringle.
4. Ostavite smesu da se ohladi, a potom je mutite nekoliko minuta mikserom dok se ne zgusne.
5. Obložite dublju tepsiju pek papirom i prelijte pripremljenu smesu u nju. Stavite tepsiju na hladno mesto ili u frižider da se masa stegne.
6. Nakon nekoliko sati, izvadite ratluk iz tepsije i secite ga na željene oblike, na primer, na kocke.
7. Pre služenja, pospite ratluk šećerom u prahu kako bi dobio dodatni šarm i dekorativni izgled.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari