
Recept dana: Posni čizkejk - kremasto savršenstvo idealno za sve prilike, prste da poližete
Ovaj desert je jednako ukusan kao originalni i sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete ga često pripremati

Posni čizkejk je idealan za sve prilike - od porodičnih okupljanja do posebnih proslava. Pruža vam priliku da uživate u ukusnoj poslastici bez dodatka životinjskih proizvoda.
Sada ćemo vam korak po korak predstaviti kako da napravite ovaj divan dezert.
Vreme pripreme:
- oko 30-45 minuta
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 140 g margarina
- 5 kašika sojinog mleka
Za žuti fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 1 kašika margarina
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za voćni fil:
- 200 g voća
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika gustina
- 3 kašike vode
Priprema:
1. U jednoj posudi otopite margarin pa ga sjedinite sa posnim mlevenim keksom i sojinim mlekom. U kalup preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider dok pripremate žuti fil.
2. Stavite u šerpu 450 ml sojinog mleka i šećer da provre, a u ostalih 50 ml sojinog mleka umešajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile, pa zakuvajte puding.
3. Mikserom umutite prohlađen puding pa dodajte margarin i sve sjedinite. Žuti fil sipajte preko podloge pa vratite ponovo u frižider.
4. U šerpu stavite voće, šećere i vodu, pa pustite da proključa. Izmiksajte i dodajte gustin umućen u malo vode. Prohlađen voćni fil sipajte preko žutog.
5. Ostavite u frižideru preko noći.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari