
Recept dana: Čokoladni kolač sa bademima i pomorandžom, pravi se lako, bez brašna je, a savršenog ukusa
Sa njim nema greške

Ako su vam se najavili gosti za vikend ili vam treba brza poslastica da obradujete ukućane, imamo sjajan predlog za vas. Lako i brzo napravite čokoladni kolač sa bademima i pomorandžom.
Iz samog imena jasno vam je da se radi o zanimljivoj kombinaciji ukusa. A u ovaj kolač uopšte ne ide brašno, već je sav od badema i čokolade.
Priprema je vrlo jednostavna, lako će ga napraviti i domaćice početnice, a ne oduzima ni mnogo vremena.
Vreme pripreme:
- 30 minuta + pečenje
Sastojci:
- 5 većih jaja
- 120 g šećera
- 200 g badema
- kora pomorandže
- 100 ml soka od pomorandže
- 3 kašike gorkog kakaoa
- 15 g praška za pecivo
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
- ukrasiti pistaćima
Priprema:
Ukoliko nemate bademovo brašno, najpre sameljite 200 g badema. U dublju posudu stavite jaja, šećer, pa umutite mikserom da pobeli i udvostruči se.
Dodajte samleveni badem, u to izrendajte koru od pomorandže i dodajte 100 ml soka od pomorandže, kakao i prašak za pecivo, pa umutite.
Printscreen/YouTube
Kada se lepo sjedinilo prebacite u kalup prečnika 23 cm i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada je gotovo ostavite ga malo da se ohladi, pa uzmite čačkalicu i izbuškajte koru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i lagano prelijte preko kore.
Ivice možete ukrasiti mlevenim pistaćima.
Kada se torta ohladi oko jedan sat u frižiferu, skinite kalup i secite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari