
Iskusne domaćice otkrivaju tajne: Kako da vaš tart sa makom bude savršeno mekan i sočan
Nema ništa bolje od savršeno mekanog i sočnog tarta sa makom koji se topi u ustima

Iskusne domaćice znaju tajne kako postići baš tu teksturu i ukusnost koju svi obožavaju. Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da vaš tart sa makom bude upravo takav.
Evo i jednostavnog recepta:
Sastojci:
- 200g svežeg mlevenog maka
- 200g brašna
- 150g putera
- 100g šećera
- 2 jaja
- 150ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Prstohvat soli
- Prašak za pecivo
Priprema:
1. U posudi izmešajte brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo.
2. U drugoj posudi umutite puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu.
3. Dodajte jaja i ekstrakt vanile u smesu od putera i dobro umutite.
4. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu od jaja i putera, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
5. Umešajte mleveni mak u testo.
6. Prebacite testo u podmazanu tepsiju za pečenje.
7. Pecite tart u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta ili dok ne postane zlatno smeđ.
8. Ostavite tart da se ohladi pre sečenja i posluživanja.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari