aktuelno

Hrskavo i vazdušasto: Proteinski đevreci od samo tri sastojka - recept sa kojim nema greške (VIDEO)

27.01.2025

14:44

0

Autor: A. M.

Sjajna alternativa za hleb

Hrskavo i vazdušasto: Proteinski đevreci od samo tri sastojka - recept sa kojim nema greške (VIDEO)
Copyright TikTok Printscreen

Đevreci su jedno od najomiljenijih peciva, a sada možete uživati u njima i kod kuće uz recept koji zahteva samo tri sastojka.

Tradicionalno pravljenje đevreka može biti zahtevno, ali ova verzija je jednostavna, brza i bogata proteinima. A tajni sastojak koji sve to omogućava? Grčki jogurt!

Zašto treba da probate ovaj recept?

Zaboravite na komplikovane procese i dugotrajno pravljenje testa. Uz brašno, prašak za pecivo i grčki jogurt, možete pripremiti ukusne domaće đevreke za manje od pola sata.

Idealni su za doručak, užinu ili zdrav međuobrok.

 

@eatpayylove

you NEED to try these 4 ingredient high protein bagels! They do not disappoint and make for a perfect breakfast 😍

♬ original sound - Noah Kahan

 

Sastojci:

  • 240 g brašna (belo ili integralno)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 360 g grčkog jogurta
  • 1 jaje (za premazivanje, opciono)
  • Dodatak po želji: susam, mak, beli luk u prahu
Hrskavo i vazdušasto: Proteinski đevreci od samo tri sastojka - recept sa kojim nema greške (VIDEO)Pixabay
 

Priprema:

1. U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i grčki jogurt, dodajte prstohvat soli za bolji ukus. Viljuškom sjedinite sastojke, a zatim mesite rukama dok ne dobijete glatko i nelepljivo testo, što traje oko 30 sekundi do jednog minuta.

2. Testo podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo razvucite u dugačku kobasicu i spojite krajeve da formirate oblik đevreka. Možete, ako želite, napraviti i lopticu i probušiti rupu u sredini.

3. Premažite đevreke umućenim jajetom i pospite ih obilno svojim omiljenim dodacima - susamom, makom ili začinima.

4. Stavite đevreke na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ako koristite fritezu na vruć vazduh, pecite ih na 180 stepeni oko 25 minuta.

5. Kada se ohlade, isecite đevreke na pola, tostirajte po želji i poslužite ih. Odlično se slažu sa krem sirom ili drugim namazima. Đevreci se mogu jesti odmah ili zamrznuti za kasnije uživanje.

Ovi proteinski đevreci su iznenađujuće ukusni i lako se pripremaju. Njihova hrskava spoljašnost i blago elastična unutrašnjost podsećaju na tradicionalne đevreke, ali sa modernim obrtom.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike