
Recept dana: Zapečene slane palačinke sa spanaćem i sirom, jelo kom niko neće moći da odoli
Lako i ukusno, odličan izbor, i za doručak, i za večeru

Slane palačinke sa spanaćem i sirom savršen su izbor za brz i ukusan obrok. Kombinacija spanaća, mrvljenog sira i kremaste pavlake stvoriće neodoljiv obrok koji će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane.
Palačinke sa spanaćem i sirom su vrlo ukusne i zasitne. Odlične su i tople i hladne - na primer kao predjelo za zabavu. Međutim, pogodne su i kao ukusna i hranljiva večera za čitavu porodicu.
Njihova tajna je u dobrom receptu za palačinke. Treba da budu tanke, ali ne previše suve.
Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je savršeno ukusan, idealan za sve prilike.
Vreme pripreme:
- Oko sat vremena

Sastojci:
Za palačinke:
- 2 komada jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
- 200 g brašna
- ulje za prženje
- so prstohvat
Za fil:
-
300 g spanaća
-
250 g sira
-
1 jaje
-
So i biber po ukusu
Za preliv:
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g rendanog kačkavalja

Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja, dodajte mleko i mineralnu vodu, pa postepeno dodajte brašno i so. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Zagrejte tiganj sa malo ulja i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Ostavite ih sa strane. Operite spanać i blanširajte ga kratko u kipućoj vodi, zatim ga ocedite i sitno iseckajte.
U posudi pomešajte iseckani spanać, sir, jaje, so i biber. Na svaku palačinku stavite po kašiku fila i urolajte je. Poređajte punjene palačinke u podmazan pleh.
Prelijte palačinke pavlakom za kuvanje i pospite rendanim kačkavaljem. Zagrejte rernu na 180°C i pecite palačinke oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite tople zapečene palačinke sa sirom i spanaćem uz salatu po izboru.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari