
Recept dana: Posna pica sa paprikom - toliko je ukusna da će je jesti i oni koji ne poste
Povrće i testo su uvek odlična kombinacija

Pica je jedno od najpopularnijih jela na svetu, a zahvaljujući svojoj svestranosti, može se prilagoditi različitim prehrambenim potrebama i željama.
Za sve one koji žele da uživaju u ukusnoj pici, ali bez sastojaka životinjskog porekla, posna pica je savršen izbor.
Ova opcija sa paprikama je lagan i ukusan recept koji možete pripremiti brzo, a ukus je zaista fenomenalan.
Vreme pripreme:
- Oko 40 minuta
Sastojci:
- 1 kora za picu, posna
- 120 g crvene paprike
- 120 g zelene paprike
- 120 g narandžaste paprike
- 80 g crvenog luka iseckanog
- 240 g šampinjona naseckanih
- 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice morske soli
- 1 kašika ulja
Za sos:
- 425 g paradajz sosa
- 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka, kao i origano i beli luk u prahu
- 1/4 kašičice morske soli, po ukusu

Za toping:
- 120 g biljnog sira
- prstohvat tucane paprike ili origana
Priprema:
1. Kako biste napravili picu, zagrejte rernu na 220 C i postavite stalak u sredinu rerne. Stavite veliki tiganj na srednju vatru.
2. Kada se zagreje, dodajte 1 kašiku ulja, luk i paprike. Začinite solju, začinskim biljem i promešajte.
Profimedia
3. Pržite dok ne omekšaju, 10-15 minuta, i dodajte pečurke u poslednjih nekoliko minuta. Ostavite na stranu. Pripremite sos tako što ćete dodati paradajz sos u posudu i dodati začine i so po ukusu.
4. Koru za picu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte željenom količinom paradajz sosa, pospite biljnim sirom i dinstanim povrćem.
5. Pecite 17-20 minuta. Servirajte sa preostalim biljnim sirom, sušenim origanom i listićima crvene paprike.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari