aktuelno

Recept dana: Posna pica sa paprikom - toliko je ukusna da će je jesti i oni koji ne poste

23.03.2025

07:51

0

Autor: Milica Lekić

Povrće i testo su uvek odlična kombinacija

Recept dana: Posna pica sa paprikom - toliko je ukusna da će je jesti i oni koji ne poste
Copyright Printscreen/YouTube

Pica je jedno od najpopularnijih jela na svetu, a zahvaljujući svojoj svestranosti, može se prilagoditi različitim prehrambenim potrebama i željama.

Za sve one koji žele da uživaju u ukusnoj pici, ali bez sastojaka životinjskog porekla, posna pica je savršen izbor.

Ova opcija sa paprikama je lagan i ukusan recept koji možete pripremiti brzo, a ukus je zaista fenomenalan.

Vreme pripreme:

  • Oko 40 minuta

Sastojci:

  • 1 kora za picu, posna
  • 120 g crvene paprike
  • 120 g zelene paprike
  • 120 g narandžaste paprike
  • 80 g crvenog luka iseckanog
  • 240 g šampinjona naseckanih
  • 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1 kašika ulja

Za sos:

  • 425 g paradajz sosa
  • 1/2 kašičice sušenog ili svežeg bosiljka, kao i origano i beli luk u prahu
  • 1/4 kašičice morske soli, po ukusu
Recept dana: Posna pica sa paprikom - toliko je ukusna da će je jesti i oni koji ne postePixabay
 

Za toping:

  • 120 g biljnog sira
  • prstohvat tucane paprike ili origana

Priprema:

1. Kako biste napravili picu, zagrejte rernu na 220 C i postavite stalak u sredinu rerne. Stavite veliki tiganj na srednju vatru.

2. Kada se zagreje, dodajte 1 kašiku ulja, luk i paprike. Začinite solju, začinskim biljem i promešajte.

Recept dana: Posna pica sa paprikom - toliko je ukusna da će je jesti i oni koji ne posteProfimedia
 

3. Pržite dok ne omekšaju, 10-15 minuta, i dodajte pečurke u poslednjih nekoliko minuta. Ostavite na stranu. Pripremite sos tako što ćete dodati paradajz sos u posudu i dodati začine i so po ukusu.

4. Koru za picu stavite na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte željenom količinom paradajz sosa, pospite biljnim sirom i dinstanim povrćem.

5. Pecite 17-20 minuta. Servirajte sa preostalim biljnim sirom, sušenim origanom i listićima crvene paprike.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike