
Recept dana: Faširane šnicle punjene kačkavaljem - savršeno mekane i sočne, a pečene bez kapi ulja
Kada ih jednom napravite, postaće redovne na vašoj trpezi

Faširane šnicle, bogato začinjene i obogaćene sitno seckanim crnim i belim lukom, savršeno su umesene da budu mekane i vazdušaste. U njihovom srcu krije se komad kačkavalja koji se tokom pečenja nežno topi i daje svakom zalogaju kremastu punoću.
Spolja su blago rumene, a iznutra nežne i tople, sa bogatim mirisom sveže mirođije i slatke začinske paprike koji se širi dok se peku u rerni. Pripremljene bez kapi ulja, ove šnicle ostaju lagane, ali neverovatno sočne, savršene za one koji vole domaću, punu i zaokruženu aromu tradicionalnih jela u modernijem ruhu.
Idealno se slažu sa pire krompirom, grilovanim povrćem ili svežom salatom, čineći obrok kompletnim i nezaboravno ukusnim.
Vreme pripreme:
- 60 minuta

Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica mirođije
- 1/2 kašičice sveže samlevenog bibera
- 1/2 kašičice slatke začinske paprike
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašike prezli
Za punjenje:
- oko 50 g kačkavalja
Za premazivanje:
- 1 jaje
Priprema:

1. Mleveno meso posoliti, dodati suvi biljni začin, jaje, mleveni biber, mirođiju, slatku začinsku papriku, prezle, sitno iseckan crni i beli luk i rukama dobro umesiti. Smesu ostaviti da odstoji minimum 15 minuta.
2. Odstajalo meso oblikovati u 6 ili 8 kuglica, svaku rastanjiti i staviti po komad kačkavalja. Oblikovati faširane šnicle, vodeći računa da je sav sir lepo obavijen mesom kako ne bi iscureo.
3. Svaku faširanu šniclu umočiti u umućeno jaje i staviti u pleh od rerne obložen pek papirom.
4. Rernu zagrejati na 210 stepeni i peći šnicle oko 30 minuta. Poslužite ih uz prilog po želji.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari