aktuelno

Recept dana: Faširane šnicle punjene kačkavaljem - savršeno mekane i sočne, a pečene bez kapi ulja

13.04.2025

07:42

0

Autor: Milica Lekić

Kada ih jednom napravite, postaće redovne na vašoj trpezi

Recept dana: Faširane šnicle punjene kačkavaljem - savršeno mekane i sočne, a pečene bez kapi ulja
Milica Lekić - Copyright Printscreen/YouTube

Faširane šnicle, bogato začinjene i obogaćene sitno seckanim crnim i belim lukom, savršeno su umesene da budu mekane i vazdušaste. U njihovom srcu krije se komad kačkavalja koji se tokom pečenja nežno topi i daje svakom zalogaju kremastu punoću.

Spolja su blago rumene, a iznutra nežne i tople, sa bogatim mirisom sveže mirođije i slatke začinske paprike koji se širi dok se peku u rerni. Pripremljene bez kapi ulja, ove šnicle ostaju lagane, ali neverovatno sočne, savršene za one koji vole domaću, punu i zaokruženu aromu tradicionalnih jela u modernijem ruhu.

Idealno se slažu sa pire krompirom, grilovanim povrćem ili svežom salatom, čineći obrok kompletnim i nezaboravno ukusnim.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta
Recept dana: Faširane šnicle punjene kačkavaljem - savršeno mekane i sočne, a pečene bez kapi uljaProfimedia
 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica mirođije
  • 1/2 kašičice sveže samlevenog bibera
  • 1/2 kašičice slatke začinske paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašike prezli

Za punjenje:

  • oko 50 g kačkavalja

Za premazivanje:

  • 1 jaje

Priprema:

Recept dana: Faširane šnicle punjene kačkavaljem - savršeno mekane i sočne, a pečene bez kapi uljaPrintscreen/YouTube
 

1. Mleveno meso posoliti, dodati suvi biljni začin, jaje, mleveni biber, mirođiju, slatku začinsku papriku, prezle, sitno iseckan crni i beli luk i rukama dobro umesiti. Smesu ostaviti da odstoji minimum 15 minuta. 

2. Odstajalo meso oblikovati u 6 ili 8 kuglica, svaku rastanjiti i staviti po komad kačkavalja. Oblikovati faširane šnicle, vodeći računa da je sav sir lepo obavijen mesom kako ne bi iscureo. 

3. Svaku faširanu šniclu umočiti u umućeno jaje i staviti u pleh od rerne obložen pek papirom.

4. Rernu zagrejati na 210 stepeni i peći šnicle oko 30 minuta. Poslužite ih uz prilog po želji.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike