
Recept dana: Posna pasta sa šampinjonima u domaćem tofu sosu - kremasti spoj za savršeni ručak
Tofu daje lepu teksturu svakom jelu i može se konzumirati na mnogo načina

Testenina je uvek odlična opcija za brz i ukusan obrok tokom užurbanih dana. No, mnogi recepti uključuju proizvode poput pavlake za kuvanje, parmezana i slično, što vam može predstavljati ograničenje ukoliko postite ili ste netolerantni na laktozu.
Iz tog razloga, danas sa vama delimo recept za slasnu testeninu sa šampinjonima bez trunke mlečnih proizvoda.
Vreme pripreme:
- oko 40 minuta

Sastojci:
- 450 g šampinjona
- 300 g tofua
- 250 g testenine po želji
- 125 ml belog vina
- 35 ml limunovog soka
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 mali luk
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica seckanog ruzmarina
- so i biber po želji
- biljno ulje po želji
Priprema:
1. Napravite tofu sos: u blenderu ili seckalici za povrće pomešajte tofu, limunov sok, vinsko sirće, dva čena belog luka i malo soli. Blendajte dok se sastojci ne sjedine i ne dobijete jednoličnu smesu. Ostavite sa strane.
2. Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju.
3. U tiganju zagrejte malo ulja, pa na njemu prodinstajte seckani crni luk.
4. Dodajte isečene šampinjone i sve zajedno dinstajte pet do deset minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnobraon boju.

5. Dodajte ostatak belog luka i sve zajedno pržite još pola minuta.
6. Povrće prelijte belim vinom i soja sosom. Začinite timijanom, ruzmarinom i solju i biberom.
7. Umešajte tofu sos.
8. Dodajte kuvanu testeninu i poslužite uz salatu po želji.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari