
Recept dana: Francuski krompir sa šunkom i jajima - jedan brzinski ručak posle prazničnih gozbi
Odlična verzija jela od krompira koje vole sve generacije

Sigurno ste se malo i umorili od kuvanja, pa ste ovih dana u potrazi za nekim brzim i jednostavnim receptima. A i poslednji je trenutak da iskoristite sve ostatke praznične hrane.
U ovu verziju francuskog krompira idu kuvana jaja i šunka, a možete iskoristiti i pečeno meso koje imate.
Francuski krompir sa šunkom i jajima lako se pravi, a onda se stavlja u rernu da se zapeče.
Vreme pripreme:
- 20 minuta + 35 minuta pečenja
Sastojci:
- 700 g krompira
- 4 kuvana jaja
- 150 g šunke
- 200 ml kisele pavlake
- 1 sveže jaje
- So po ukusu
- Malo ulja ili putera za podmazivanje pleha

Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, ostavite da se ohladi, pa ga oljuštite i isecite na tanke kolutove.
Kuvana jaja i šunku takođe isecite na kolutove ili tanke listove.
Podmažite pleh uljem ili puterom, pa poređajte red krompira.
Preko stavite red kuvanih jaja, zatim red šunke, pa završite sa još jednim slojem krompira.
U posebnoj posudi pomešajte pavlaku, razmućeno jaje i malo soli.
Prelijte pripremljenu smesu preko složenih sastojaka u plehu.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta, odnosno dok površina ne dobije zlatno-smeđu koricu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari