
Recept dana: Crno-bela torta je čokoladna lepotica idealna za razna slavlja, a bogami i za vikend
Lepa je kao pingvin, a puna srećne čokolade

Ukoliko želite da isprobate neku novu poslasticu, napravite onda ovu izuzetnu čokoladnu tortu.
Ima tanke kakao korice, kremasti mlečni krem i toliko čokolade da će vam odmah zapevati nepca i srce - od sreće.
Recepturu smo pronašli na Instagramu, na nalogu slatkadomacica koji vodi Julia Radojević, a koja pravi neverovatne poslastice tako lagano i lepršavo da nam daođe odmah da probamo i mi.
Vreme pripreme:
- oko 60 minuta + hlađenje 3 sata
Sastojci:
Za koricu
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 ml ulja
- 80 ml mleka
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha
Za beli fil
- 400 ml slatke pavlake
- 1 puding od vanile ili s ukusom slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećera
- 300 g milerama
- 2 kesice kremfiksa
- 100 g crne čokolade
- 30 g putera
- 60 g milerama
Za ganaš
- 150 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema
1. Mikserom umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutite nekoliko minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodajte mleko i ulje, pa opet mutite. Pomešajte brašno i kakao, dodajte u smesu i polako umešajte. Smesu sipajte u kalup obložen pek-papirom prečnika 20 cm i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
2. Nakon pečenja ostavite koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
3. Za krem u šerpu stavite slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i puding, dobro promešajte i kuvajte dok ne provri i dok se ne zgusne. Puding prekrijte streč folijom i ostavite da se ohladi u potpunosti.
4. Ohlađen puding umutite mikserom, dodajte mileram i mutite da se sjedini. Na kraju umutite i kremfiks.
5. Koru prerežite na dva dela, jednu koru stavite na stalak, oko nje prsten i po kori rasporedite polovinu fila.
6. Za čoko sloj istopite čokoladu i puter, umešajte mileram i polako rasporediti preko fila. Na njega staviti drugu polovinu fila, drugu koru i odložite u frižider na jedan sat.
7. Na kraju skinite prsten i napravite ganaš. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i celu tortu premažite ganašom. Gotovu tortu odložite u frižider na najmanje tri sata.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari