
Recept dana: Francuski krompir sa jajima i šunkom, zapečen u rerni - brza večera od sastojaka koje imate u frižideru
Još jedan način za pripremu krompira

U mnogim porodicama krompir je namirnica koja se često nađe na stolu, a može se pripremiti na mnogobrojne načine.
Mi se kladimo da do sada niste isprobali francuski krompir. Ukoliko nemate ideju šta ćete za večeru, ovo jelo se sprema jednostavno i brzo. Jedino što može da se dogodi je da postane omiljena večera za vas i vaše ukućane.
U krompir na francuski način ide svega nekoliko sastojaka koje uglavnom već imate u svom frižideru.
Samo složite, ubacite u rernu i čekate da korica postane zlatna.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 500-700 g krompira
- 4 kuvana jaja
- šunka
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
Priprema:
Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja.
Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira.
Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo posolite.
Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari