
Recept dana: Kolač lambada, kada probate savršen spoj čokolade i narandže zaplesaćete od miline
Osvežavajuć, kremast i neodoljiv, zove vas na još jedno parče

Ukoliko želite neku kremastu i osvežavajuću poslasticu, imamo za vas pravi predlog. U pitanju je kolač zanimljivog imena - lambada.
A ova poslastica fenomenalan je spoj čokolade i narandže koja nije previše slatka. Dopašće se i najmlađima i najstarijima.
Lagano se priprema, a jedini je problem što uvek mami na još jedno parče.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
Kora:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 10 g vanilinog šećera
- 4 kašike brašna
Žuti fil:
- 120 g pudinga od vanile
- 1 litar soka od narandže
- 5 kašika šećera
- 30 komada keksa
Beli fil:
- 3 kašike brašna
- 2 kašike gustina
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 20 g vanilinog šećera
- 250 g margarina
Preliv od čokolade:
- 200 g čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema:
Najpre odvojite belanca i žumanca. Dobro umutite belanca, pa dodajte žumanca. Sjedinite, pa dodajte šećer kašiku po kašiku dok mutite. Dodajte i vanilin šećer. Na kraju ubacite i 4 kašike brašna, pa sve lepo sjedinite. Izlijte u pleh dimenzija 36x26 i pecite 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Puding od vanile umešajte u 200 ml soka od naradndže. Potom ostatak soka sipajte u šerpu, dodajte sok razmućen sa pudingom i šećerom, pa skuvajte.
Printscreen/YouTube
Sipajte preko biskvita. Odozgo stavite 30 komada keksa (može pti bera).
U posudi umešajte tri kašike brašna i dve kašike gustina. Sipajte malo mleka da lepo razmutite brašno i gustin. Ostatak od 500 ml mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i 2 kesice vanilin šećer. Lagano uspite deo mleka sa brašnom i gustinom. Kada se smesa zgusne, umutite margarin.
U margarin pomalo dodajte deo sa mlekom, brašnom i gustinom i mutite dok se sve lepo ne sjedini.
Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača.
Dobro ohladiti, pa onda poslužiti.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari