
Recept dana: Fantastični čokoladni banana hleb - brz i jednostavan užitak na vašem stolu
Ako ste ljubitelj banana hleba, ova verzija će vas jednostavno osvojiti

Sa dodatkom bogatog kakaa, kikiriki putera i ukusne crne čokolade, ovaj recept donosi novu dimenziju klasičnom desertu. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je sočan i fantastično sladak čokoladni banana hleb koji će nestati sa stola u trenutku.
Vreme pripreme:
- između 50 i 65 minuta
Sastojci:
- 1 šolja integralnog brašna
- Pola šolje kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- Pola kašičice morske soli
- 1 1/2 šolje izgnječenih banana (oko 5 manjih banana)
- 1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje kikiriki putera
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 veće jaje
- 1 šolja iseckane crne čokolade

Priprema:
1. U jednoj posudi, pomešajte integralno brašno, kakao, prašak za pecivo i morsku so.
2. U zasebnoj, većoj posudi, izgnječite banane viljuškom, a zatim dodajte istopljeni puter i dobro promešajte.
3. Dodajte smeđi šećer i jaje u smesu sa bananama, pa sve dobro sjedinite.
4. Polako dodajte suvu smesu u tečnu, neprestano mešajući, dok ne dobijete homogenu masu.
5. Dodajte iseckanu crnu čokoladu u smesu i promešajte.
6. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje, a preko nje rasporedite preostalu čokoladu.
7. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni Celzijusa 50-65 minuta, proveravajući čačkalicom da li je sredina pečena.
8. Izvadite pečeni čokoladni banana hleb iz rerne i ostavite da se hladi 15 minuta pre nego što ga poslužite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari