
Recept dana: Milka kocke - kolač od čokolade, bolji od svega što ste probali, ali pazite, nestaje brže nego što možete da zamislite
Ako ste u potrazi za savršenim desertom koji će zadovoljiti sve vaše čokoladne žudnje, ne tražite dalje

Ova čokoladna fantazija, sa bogatim slojevima meke kore, slatkog preliva i kremastog fila od Milka čokolade, garantovano će nestati za tili čas čim se nađe na stolu. Priprema je jednostavna, a rezultat je toliko impresivan da će ovo postati vaš go-to recept za sve prilike. Pratite korake ispod i pripremite se na pohvale!
Vreme pripreme:
- 30 do 45 minuta
Recept:
Kora:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 200 gr mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 500ml vode
- 250gr šećera
- 1 vanilin šećer
Fil:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 400 gr Milka čokolade
- 100gr čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo te lagano promešajte. Sipajte smesu u dublji pleh i pecite na 200°C oko 15 minuta.
2. Kada je kora pečena i ohlađena, prelijte je sa prethodno skuvanim i ohlađenim prelivom.
3. Slatko vrhnje zagrejte, dodajte Milka čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi i vrhnje zgusne (ne sme da prokuva).
4. Preliv preko kore ostavite da se ohladi i stegne. Za brže stvrdnjavanje, kolač možete staviti u zamrzivač na pola sata.
Posluživanje:
1. Izaberite Milka čokoladu po vašem ukusu, preporučujemo nugat za dodatnu teksturu i bogatstvo ukusa. Ako vam se čini da se krema slabo zgusnula, dodajte još 100 gr čokolade za kuvanje. Ne brinite ako vam fil na početku deluje redak; kratko hlađenje u zamrzivaču i ostavljanje na sobnoj temperaturi uz mešanje brzo će ga zgusnuti.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari