
Greota je bacati: Kako da vratite svežinu bajatom hlebu pomoću jednostavnog trika
Možete ga primeniti i na druga peciva

Nema doma u kojem se nije dogodila jedna od sledećih situacija - hleb se ubajatio, a vi baš ne možete da izlazite da kupujete ranom zorom ili kasno uveče. A gladni ste kao vuk.
Bajat hleb dobar je za prženice ili poparu, a ako želite da jedete nešto drugo, postoji trik kojim mu lako možete vratiti svežinu.
A on ide ovako...
Stari hleb ili pogaču stavite pod mlaz vode sa česme, ali vodite računa da ga previše ne natopite. Važno je da bude malo navlažen sa spoljnih strana. Ukoliko je hleb načet, vodite računa da na tom delu ne dođe u dodir sa vodom jer vam onda trik neće uspeti.
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Stavite vlažan hleb u zagrejanu rernu, ne duže od pet minuta.
Profimedia
Isti trik možete primenjivati i sa svim drugim pecivima kao što su kifle i lepinje. Svakako ga držite u papirnoj kesi da bi još duže zadržao svežinu.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari