aktuelno

Recept dana: Jednostavan domaći hleb koji se ne mesi – sve što vam treba je varjača!

28.09.2024

07:52

0

Autor: 24sedam

Nema ništa lepše nego kad zamiriše vruć hleb tokom hladnih dana

Recept dana: Jednostavan domaći hleb koji se ne mesi – sve što vam treba je varjača!
Copyright Profimedia

U današnje vreme, brzina života često nas odvraća od pripreme domaće hrane, ali recept za hleb koji se ne mesi potpuno menja pravila igre.

Ne morate biti vrhunski pekar da biste napravili ukusan hleb kod kuće – sve što vam treba je malo vremena i osnovni sastojci.

Ovaj hleb je toliko ukusan da ga vaša deca mogu jesti samog, bez ikakvih dodataka, a vi ćete uživati u mirisu sveže pečenog testa koji se širi kućom.

Što je najbolje – sve što vam treba je varjača!

Vreme pripreme:

  • 15 minuta priprema + 60 minuta narastanje + 55 minuta pečenje

Sastojci:

  • 500 g brašna (tip 400)
  • 400 ml mlake vode
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli
  • malo ulja

Priprema:

1. U dublju posudu sipajte polovinu brašna. Dodajte kvasac, šećer, so i mlaku vodu.

2. Mešajte varjačom dok se smesa ne sjedini, a grudvice nestanu. Postepeno dodajte i ostatak brašna, dok ne dobijete glatku smesu.

Recept dana: Jednostavan domaći hleb koji se ne mesi – sve što vam treba je varjača!Profimedia
 

3. Ostavite testo da nadođe na toplom mestu, oko 30 minuta.

4. U međuvremenu, tepsiju obložite papirom za pečenje. Kada testo nadođe, prebacite ga u tepsiju, pospite malo ulja po površini i ostavite ga još 30 minuta da narasta.

5. Rernu zagrejte na 250°C. Stavite hleb da se peče 10 minuta na toj temperaturi, a zatim smanjite na 180-200°C i pecite još oko 45 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu koricu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike