
Recept dana: Ledena torta od čokolade, rikote i višanja - kada je jednom probate, pravićete je stalno
Slatka i osvežavajuća poslastica

Nema lepše kombinacije ukusa od čokolade i višanja. Zato smo sigurni da nećete odoleti ni ovoj poslastici.
Kada jednom napravite ledenu tortu od čokolade, rikote i višanja, nastavićete da je pravite stalno.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Kora:
- 4 jaja
- 4 kašičice šećera
- 4 kašičice vode
- 4 kašičice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- džem od višanja
Fil:
- 100 ml mleka
- 500 g rikota sira
- 500 ml pavlake za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 2 jaja
- 2 kesice želatina u prahu
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Najpre promešajte žumanca sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
Umutite sneg od belanaca, pa umešajte u smesu sa žumancima. Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.
Pavlaku za šlag umutite sa šećerom u prahu, pa joj dodajte sir i žumanca.
Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom. Želatin potopite u vodu da nabubri pa ga lagano otopite zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.
Potom čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte. Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu, pa sve istresite na koru premazanu džemom.
Kada je gotova, možete je ukrasiti višnjama. Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari