
Recept dana: Čokoladni mokri kolač, dva sloja uživanja - natopljena kora i čokoladni ganaš
Baš po meri pravih čokoljubaca

Nikad dosta recepata sa čokoladom. Ako ste u redu onih koji obožavaju čokoladne kolače imamo još jedan savršen predlog za vas. U pitanju je čokoladni mokri kolač.
Sastoji se od natopljene kore i čokoladnog ganaša, a bukvalno se topi u ustima. Priprema je brza i jednostavna, pa je savršen i kada nemate mnogo vremena za pripremu, a treba vam nešto slatko, bilo za goste, bilo za ukućane.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
Kora:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 150 g brašna
- 25 g kakao praha
- pola kesice praška za pecivo
Preliv:
- 200ml mleka
- 50g šećera
- kašika kakao praha
Ganaš:
- 200 g čokolade
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Penasto umutite šećer i jaja i lagano dodajte ostale sastojke, ne mutite, samo umešajte.
Kada izvadite koru, dok je još vrela izbockajte je viljuškom prelijte prelivom od mleka, šećera i kakao praha.
Ostavite 10-15 min da kora potpuno upije preliv, za to vreme otopite čokolad sa 300 ml slatke pavlake i dobro pomešajte.
Prelijte ganaš preko kore i ostavite 2-3 sata u frižider kako bi se kolač potpuno ohladio.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari