
Recept dana: Timočka salata, kombinacija pečene paprike i sira uvek je bez greške
Može biti odlična večera ili namaz preko hleba za savršen početak dana

Prošli su praznici i vreme je da naš organizam odmorimo od teške hrane. Zato je naš izbor salata, ali ne bilo kakva.
Timočka salata može biti odličan predlog za večeru, a sjajna će biti i ako je namažete preko vrućeg hleba za doručak. Svakako se odlično slaže i uz meso i uz krompir, kako god odlučite da je jedete bićete oduševljeni.
A najbolje od svega je to što vam priprema neće oduzeti mnogo vremena, samo dok iseckate sve sastojke.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 500 g svežeg sitnog sira
- 5 pečenih paprika
- 200 g pavlake
- 150 g rendanog kačkavalja
- 1 praziluk
- malo bibera i soli po potrebi
Priprema:
Sitni sir pomešati sa kiselom pavlakom i dobro sjediniti da ne ostanu grudvice.
Praziluk iseći najpre na polovine, a potom i svaku na sitne šnite.
Kačkavalj izrendati. Pečene paprike očistiti i iseći na sitno.
Sve pomešati, posoliti i pobiberiti. Odložiti u frižider da se ohladi i služiti hladno.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari