
Recept dana: Čoko-koko ledene kocke, omiljena poslastica iz detinjstva na nešto drugačiji način
Kokos i čokolada pomešani sa nostalgijom

Nema osobe koja ne voli kombinaciju čokolade i kokosa. A mnogima su ledene kocke asocijacija na detinjstvo. Ovaj kolač spaja omiljene ukuse i nostalgiju u pravo kremasto savršenstvo.
Sprema se jednostavno, neće zadavati muke ni domaćicama početnicama, a uživanje je zagarantovano.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- vanilin šećer
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 prašak za pecivo
Za prelivanje biskvita:
- 400 ml čokoladnog mleka
Za fil:
- 1 l mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 8 kašika šećera
- 60 g maslaca
- 100 g crne čokolade
- 8 kašika kokosovog brašna
Za dekoraciju:
- malo kokosovog brašna
Priprema:
U posudu razbijte četiri jaja, pa im dodajte četiri kašike šećera i vanilin šećer. Umutite mikserom dok ne postane penasto. Potom dodajte četiri kašike brašna, dve kašike kako praha i jedan prašak za pecivo. Sve sjediniti varjačom ili na najmanjoj brzini mikserom.
Nauljiti pleh dimenzija 20 puta 30, pa u njega izliti smesu. Biskvit peći 15 minuta na 180 stepeni, rernu prethodno zagrejati.
Vruć biskvit preliti čokoladnim mlekom.
Sipati dve kesice pudinga od čokolade u posudu. Dodati osam kašika šećera i najpre 200 ml mleka od pripremljenog litra. Ostatak mleka staviti da se prokuva sa 60 g putera. Puding dobro izmešati da nema grudvica. Kada je mleko prokuvano, skinuti sa ringle, pa lagano umešati deo sa pudingom. Vratiti na ringlu, pa kuvati na sniženoj temperaturi. Dodati čokoladu, pa lepo umešati dok se kuva.
Skinuti sa ringle, pa dodati osam kašika kokosovog brašna u još vruć puding. Sve dobro sjediniti, pa preliti preko biskvita. Kada je sve lepo raspoređeno, odozgo posuti sa malo kokosovog brašna.
Kolač dobro ohladiti, pa poslužiti.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari