
Recept dana: Juneće šnicle u saftu, najmekše koje ste probali i toliko mekane da se seku viljuškom
Potrebna im je nešto duža priprema, ali će vas nagraditi savršenim ukusom

Ako vam stalno fali dobrih ideja za ručak, mi ih imamo na pretek. Šta mislite o sočnim junećim šniclama u saftu. Toliko su mekane da se lako seku i viljuškom.
Zbog safta su još sočnije i lepše, a za ovaj ručak možete očekivati samo komplimente.
Junetina zahteva nešto dužu pripremu od teletine i svinjetine, ali svaki trud će biti nagrađen odličnim ukusom.
Za najmekše šnicle koje ste probali biće vam potrebno svega nekoliko sastojaka.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 500 g junećih šnicli (ruža ili but)
- crni luk
- paprika
- paradajz
- šargarepa
- beli luk
- so, biber, ruzmarin
- 1 kašika brašna
Priprema:
Šnicle dobro izlupati i rastanjiti čekićem. Izbockati nožem i začiniti sa obe strane solju i biberom.
Napraviti marinadu od ulja i ruzmarina, pa staviti začinjeno meso. Najbolje je da odstoji nekoliko sati u fružideru do pripreme.
Propržiti luk dok se ne zacakli, pa dodati meso i sve zajedno pržiti desetak minuta. Začiniti sa malo slatke paprike, te dodati i beli luk. Posle deset minuta prženja, dodati i ostalo povrće, iseckano na kockice - papriku, šargarepu i paradajz koji ste prethodno oljuštili. Dinstati sve zajedno petnaestak minuta.
Potom doliti oko 200 ml vode i dinstati još 15 minuta. Kada je voda isparila ponovo dodati oko 200 ml i dinstati.
Potom izvadite meso, pa povrće izblendate ili ispasirate. Onda vratite meso, dolijte još 400 ml vode i dinstati zajedno 20 minuta.
U jednoj posudi pomešati kašiku brašna i malo hladne vode, te dodati u saft. Ostavimo još desetak minuta da se ukrčka. Ukoliko fali začina, dodati po ukusu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari