
Recept dana: Najbolji pileći giros iz rerne, ukusom parira onom iz grčkih taverni
A priprema uopšte nije komplikovana

Koliko ljudi znate koji kada odu na more u grčku maltene svaki dan jedu giros. Iako ima da se kupi i kod nas, nekako to nije to. Grčki je poseban.
A sada smo pronašli recept za pileći giros iz rerne koji kada zagrizete, nećete osetiti razliku u odnosu na grčki.
Lako se pravi, filuje po želji. I normalno ne može bez caciki salate. Ako ne možete da pravite pita hleb u koji ide giros, uvek ga možete staviti u tortilju.
Vreme pripreme:
- 70 minuta
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka i karabataka, bez kostiju i kože
- 3 kašike grčkog jogurta
- 4 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- sok jednog limuna
- 3 kašike začina za grčki giros (najbolje je da kupite već gotovu smešu)
Priprema:
U kesu stavite pileće meso, maslinovo ulje, grčki jogurt, beli luk, limunov sok i smešu za grčki giros.
Potom kesu lepo zatvorite, izmešajte i utrljajte začine i sve odložite na minimun dva sata u frižider.
Podmažite modlu za hleb i stavite meso da se peče oko sat vremena u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je meso pečeno, iseckajte ga na sitne komadiće, pa na tortilju po izboru stavite caciki (tzatziki), seckani paradajz, pileće meso, crveni luk, pomfrit, pa srolajte tortilju, piše u receptu koji je objavio @gastroglumac.
Freepik
Naravno, sve sastojke za nadev možete vi sami izabrati. Ubaciti ono što volite, a izbaciti šta ne volite.
Ukoliko želite da brzinski napravite grčki caciki onda pomešajte grčki jogurt, izrendan, pa dobro oceđen krastavac, usitnjen beli luk )možete i onaj u granulama), limunov sok, maslinovo ulje, mirođiju, morsku so i biber. Sve dobro umešajte i uživajte.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari