
Recept dana: Brza fokača sa šunkom i sirom, mekano savršenstvo bez čekanja da testo naraste
Kada je jednom ispečete, nastavićete stalno da je pravite

Ako vam se javi neodoljiva želja za fokačom, ali nemate vremena i strpljenja da čekate da testo naraste, evo odličnog rešenja!
Imamo sjajan recept za brzu fokaču sa šunkom i sirom koja će vas oduševiti.
Pravi se sa praškom za pecivo, a tokom pripreme ni ruke nećete uprljati. Meko testo možete umešati kašikom.
Možete je ostaviti i praznu, a sigurno nećete pogrešiti ako joj dodate sir i šunku. Garantujemo da će je svi obožavati!

Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 8-10 kašika brašna tip 00
- 3-4 kašike rendanog parmezana
- 10 g praška za pecivo
- 100 g šunke
- 100 g dimljenog sira (provolone ili neki drugi po želji)
- susam za posipanje
Priprema:
Razbijte dva jaja u dublju činiju. Dodajte 100 ml mleka, 3 kašike maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte.
Kada ste dobro promešali dodajte 3 kašike parmezana, pa ponovo pomešajte. Sipajte brašno, ako imate tip 00, ako nemate onda tip 400. Najpre polovinu, pa umešajte, a onda i ostatak.
Smesi dodajte prašak za pecivo. Dobro sve sjedinite. Kalup veličine 22-24 cm namažite puterom i pospite brašnom. Polovinu smese izlijte u kalup. Odozgo stavite listove šunke, ali ih malo izgužvajte. Preko šunke stavite sir. Ni šunku ni sir nemojte stavljati skroz do ivica, ostavite barem 1 cm do kraja kalupa.
Printscreen/YouTube
Odozgo izručite preostalo testo i lepo ga rasporedite da sve prekrije. Pospite susamom i ubacite u zagrejanu rernu.
Pecite 25-30 minuta na 180 stepeni ili na 175 ako uključujete ventilator.
Poslužite dok je toplo.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari