
Recept dana: Zapečene palačinke punjene piletinom biće vaša nova omiljena večera
Ukusni zamotuljci oduševiće celu porodicu

Da li postoji neko ko ne voli palačinke? Bilo da su slane ili slatke, odlične su za večeru.
A šta mislite o tome da ih napunite, smotate i zapečete?
Imamo sjajan recept za ovako napunjene palačinke. Nadev je od piletine i paprike, a odozgo ide sos sa sirom koji će se neodoljivo razvlačiti posle pečenja u rerni.
Ovi neodoljivi, ukusni smotuljci oduševiće celu porodicu.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Za fil:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 paradajza
- 1 kašika paradajz-pirea
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1 kašičica crnog bibera
- Origano, so po ukusu
- Otprilike 1/2 šolje tople vode
Za testo za palačinke:
- 1 čaša mleka
- 1 čaša vode
- 2 jaja
- 2-3 kašike ulja
- 1,5 čaša brašna
- prstohvat soli
Za sos:
- 1 kašika putera
- 3-4 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- 2 čaše mleka
- So, biber
- Rendani sir (kačkavalj ili trapist)

Priprema:
Najpre isecite piletinu na sitne komade. Na malo ulja propržite luk i beli luk dok ne postanu staklasti.
Dodajte seckanu crvenu i zelenu papriku, zatim seckani paradajz i paradajz-pire.
Ubacite piletinu i začine (mlevenu crvenu papriku, crni biber, origano i so). Kuvajte dok se svi sastojci ne sjedine, povremeno dodajući toplu vodu dok ne postigne željenu gustinu.
Zatim napravite testo za palačinke. U posudi pomešajte mleko, vodu, jaja, ulje, brašno i malo soli. Mutite dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Pržite tanke palačinke na podmazanom tiganju, jednu po jednu.
Na svaku palačinku stavite deo fila, uvijte je i poređajte u vatrostalnu posudu.
Najlakše ćete ih smotati tako što ćete ih staviti u posudu za sufle, sipati fil i preklopiti delovima koji su ostali preko posude.
Printscreen/Instagram
Pripremite sos tako što ćete na zagrejanom puteru i ulju propržiti brašno dok ne dobije zlatnu boju. Postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Začinite solju i biberom, pa kuvajte dok se sos ne zgusne.
Prelijte pripremljenim sosom, pa pospite rendanim sirom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C.
Pecite nekih dvadesetak minuta dok se sir ne otopi i blago ne porumeni.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari