
Recept dana: Slana pita sa spanaćem i fetom biće vaš savršen vikend-doručak
A pravi se jednostavno - samo se izlije i zapeče

Zimski vikendi su idealni za pripremanje mirišljavih recepata iz rerne. Ako volite spanać i sir, možete napraviti ovu odličnu slanu pitu sa spanaćem i fetom.
Oko nje nema mnogo muke, jer se samo sastavi i izlije u pleh za pečenje. Jedino će vam malo vremena oduzeti da propržite spanać sa lukom.
Odozgo ide rendana mocarela, a kada zamiriše iz rerne, zaboravićete na sve probleme.
Vreme pripreme:
- 45 minuta sa pečenjem
Sastojci:
- 500 g spanaća
- Maslinovo ulje
- 1 crveni luk ili crni
- 2 čena belog luka
- 3 jaja
- 120 ml mleka
- 150 g brašna
- So i biber (po ukusu)
- (Po želji) čili paprika
- 200 g grčke fete
- 100 g rendane mocarele
- Svež peršun

Priprema:
Najpre operite i očistite spanać, pa ga iseckajte. U tiganj sipajte maslinovo ulje, pa kratko propržite iseckani crni luk, pa onda i beli. Dodajte spanać, pa ga kratko propržite dok ne omekša.
U činiji umutite jaja, dodajte mleko, brašno, so i biber. Umutite dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Potom dodajte spanać, izdrobite fetu, dodajte i peršun. Sve dobro izmešajte.
Gotovu smesu izlijte u podmazan pleh ili posudu za pečenje. Pospite odozgo rendanom mocarelom i sitno seckanim peršunom po vrhu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, ili dok kolač ne dobije zlatnu boju i čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
Ova slana pita odlično se slaže sa jogurtom ili svežom salatom.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari