
Recept dana: Juneći ramstek, neodoljivo sočno meso koje se raspada pod viljuškom i lepi za dušu
Idealan nedeljni ručak

Ako vam je ponestalo sjajnih ideja za nedeljni ručak, mi imamo jednu.
Juneći ramstek je jedno od najukusnih jela koje ćete probati, a priprema se lako.
Kada je gotovo, meso je mekano i sočno i to toliko da se bukvalno raspada pod viljuškom, ne treba vam nož.
Vaši ukućani biće oduševljeni, pa će juneći ramstek postati standardan na vašoj trpezi.
Vreme pripreme:
- 30 minuta pripreme plus dva i po sata krčkanja
Sastojci:
- 1,5 kg junećeg rasmteka isečenog na šnicle
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 500 ml paradajz soka
- 1 juneća kocka za supu
- 1 kašika brašna
- 1 lovorov list
- Suvi začini

Priprema:
Šnicle od junećeg ramsteka treba da budu debljine dva prsta, ne treba da budu tanje od toga.
Najpre svaku šniclu propržite na ulju sa obe strane. Kada meso porumeni, izvadite šnicle na tanjir.
Zatim u istom ulju u kom su se pržile šnicle, izdinstajte iseckani crni luk. Malo propržite, pa dodajte i beli luk.
Kada je luk potpuno omekšao, sipajte paradajz sok. Nakon nekoliko minuta dodajte i bujon koji ste pre toga razmutili u čaši vode i dodali mu kašiku brašna.
Sipajte u šerpu. Začinite po ukusu, pa vratite šnicle tako da skroz ogreznu u sosu.
Dodajte i lovorov list, poklopite i ubacite u rernu. Ostavite da se krčka nekih dva i po sata na 180 stepeni.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari