
Recept dana: Slana torta sa pohovanim paprikama, ukrasiće vašu prazničnu trpezu
Sjajno je predjelo, a nama se toliko dopada da nam bez problema bude i glavno jelo

Slane torte su idealno predjelo svake prave gozbe. Ima ih mnogo vrsta i domaćice ih spremaju na razne načine. Danas je naš izbor pao na ukusnu slanu tortu sa pečenim pohovanim paprikama.
Jednostavna je za pripremu, a nije isključeno ni da vam ubrzo postane omiljeno glavno jelo i kad nisu praznici.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 1 kg crvenih paprika
- 4 jaja
- 150 g prezle
- 150 g brašna
- 300 g sitnog sira
- 1 kisela pavlaka 20% mm
- 300 g šunke
- 100 g kačkavalja – gauda, edamer, po izboru

Način pripreme:
Paprike oprati i ispeći u rerni. Kada se ohlade, oljuštiti i očistiti od semena.
Malo ih posoliti. Izlupati jaja, pripremiti brašno i prezle, pa ispohovati paprike.
Pomešati sir i pavlaku. I onda ređate tortu - red paprike, red sira, red šunke i tako dok ne istrošite materijal.
Kada vam ostane poslednji sloj sira, odozgo narendate kačkavalj.
Ova slana torta je najlepša kad malo odstoji u frižideru.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari