
Recept dana: Punjene francuske prženice, tradicionalan doručak na novi, još ukusniji način
Iznenadite vaše ukućane nešto drugačijim doručkom

Ako spadate među ljude kojima su prženice jedan od omiljenih načina da započnu dan, ove će vas oduševiti.
Ovaj doručak koji nas seća na detinjstvo, sada može da dobije novu formu, još ukusniju.
A francuske punjene prženice jednostavne su za pripremu i neće vam oduzeti mnogo dragocenog vremena. Priprema je slična kao kod običnih, samo imaju dodatak - šunku i sir.
A onda kada zagrizete - uz sir koji se otopio, dobićete gfantastičan ukus.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 12 kriški tost hleba, može i običan bajati hleb, ali isečen što tanje
- 6 listova kačkavalja
- 12 šnita šunke
- 4 jaja
- 100 ml kisele pavlake ili majoneza, po želji
- 50 ml mleka
- malo soli
Priprema:
Uzmite dva tosta, svaki sa po jedne strane premažite slojem pavlake ili majoneza, mada može i bez premazivanja, pa stavite po šnit šunke, potom list kačkavalja i preklopite baš kao kad pravite sendvič. Ponovite i sa ostalim hlebom.
Umutite jaja, dodajte mleko, malo posolite.
Ugrejte ulje u tiganju, baš kao i kad pripremate naše prženice.
U smesu sa jajima i mlekom, spustite prvo jednu spoljnu stranu hleba, pa umočite i drugu stranu i spustite u vruće ulje.
Profimedia
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pažljivo okrenite da se ne odvoji, pa pecite i sa druge strane dok lepo ne porumeni.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari