
Recept dana: Pikantna mesna vekna biće prava zvezda vaše vikend trpeze
Svaki minut proveden u kuhinji zbog nje biće nagrađen osmesima najmilijih

Vikend je tu, a to je vreme kada se cela porodica okuplja za stolom. Ukoliko još nemate ideju šta da spremite i iznenadite svoje najmilije, mi imamo sjajan recept.
U pitanju je pikantna mesna vekna koja će u trenu oka postati zvezda vaše trpeze. Dovoljno je da napravite neku dobru salatu, eventualno krompiriće baš kako vole vaši ukućani i kompletan ručak je spreman.
Iako zahteva nešto dužu pripremu, svaki minut se isplati jer je krajnji rezultat savršen.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 225 g čorizo ili neke druge kobasice
- 3 kašičice ulja
- luk
- zelena paprika
- 2 crvene paprike
- 2 kašike pasiranog paradajza
- kašičica soli
- 2 kašičice origana
- pola kašičice paprike u prahu
- 2 kašičice kumina
- 2 kašičice čilija u prahu
- 50 g korijandera
- 2 jaja
- 2 šake tortilja čipsa
Priprema:
Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i paprike, pa krčkajte dok ne omekšaju.
Dodajte pasirani paradajz, pa krčkajte još tri minut. Ostavite da se ohladi.
Za to vreme usitnite tortilja čips i ubacite ga u smesu. Stavite ostatak sastojaka u posudu, izmešajte i utisnite u kalup.
Pecite 60-75 minuta na 175°C, a pri kraju pečenja temperaturu pojačajte na 200, pa zapecite još 5-10 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari