
Recept dana: Pohovana piletina sa kornfleksom iz rerne - kad zagrizete krcka, a unutra mekano
Idealan brz obrok za vašu porodicu

Piletina za ručak ili večeru je uvek dobra ideja. Pileće meso može se pripremati na brojne načine, a mi donosimo jedan brz i jednostavan koji će oduševiti i vas i ukućane.
U pitanju je pohovana piletina sa kornfleksom iz rerne. Dovoljno je da kažemo da je spolja hrskavo, a unutra mekano. Još kada ga pomešate sa sosom, biće to pravi gastronomski užitak.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- so, biber, beli luk u prahu, kari…
- 100 g kornfleksa
- 1 jaje
Sos:
- 3 pune kašike meda
- 3 kašike soja sosa, po želji može i više
- 1 kašika senfa
Priprema:
Iseći piletinu na željene komade i začiniti (so, biber, beli luk u prahu, kari). Potom je umakati u razmućeno jaje, pa uvaljati u izdrobljen kornfleks.
Poređati piletinu na pleh obložen pek-papirom i staviti u zagrejanu rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.
Printscreen/YouTube
Za sos pomešati med, soja sos i senf.
Kada je gotova, piletinu umakati u pripremljeni sos.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari