
Recept dana: Francuski složenac sa pireom i mlevenim mesom - bogat ručak koji je gotov za pola sata
Priprema je brza i jednostavna, a ukus sjajan

Mnogima je kombinacija mesa i krompira omiljena, iako nutricionisti nisu baš oduševljeni. A kada se spoje mleveno meso i pire krompir, pa se još zapeku u rerni, dobije se fantastičan obrok - francuski složenac.
Priprema se brzo i jednostavno, sličan je britanskoj pastirskoj piti, ali su ga Francuzi prilagodili. Kada im ostane višak mesa posle ručka, oni ga iskombinuju sa pire krompirom i ponovo imaju gozbu. Em ukusno, em se ništa ne baca.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 ml mleka
- 50 g putera ili margarina
- crni luk
- 250 g mlevenog mesa
- 50 ml ulja
- so, biber
Priprema:
Operite, očistite i izgnječite krompir, pa dodajte mleko i margarin da biste napravili pire.
Crni luk sitno iseckajte, pa ga propržite na ulju. Zatim dodajte meso, posolite ga i pobiberite, pa sve kratko prodinstajte.
Uljem namažite vatrostalnu posudu, pa na dno stavite polovinu pire krompira. Preko toga stavite mleveno meso, pa na vrh ostatak pire krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 30 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari