
Recept dana: Savršeno kremast čokoladni tart koji se ne peče i pravi se za manje od pola sata
Ako ste ljubitelj čokolade ovo je prava poslastica za vas

Ako ste istinski ljubitelj čokolade i čokoladnih poslastica, onda je ovo pravi recept za vas. Za pripremu ovog čokoladnog tarta potrebno vam je samo pola sata, a rezultat je pravo čokoladno savršenstvo.
Čokoljupci znaju, nema bolje kombinacije od čokolade i pečenih lešnika, a dozvoljeno je i da mu dodate neko voće po želji. Naš savet je da to budu jagode ili maline.
Svakako, sa ovim kolačem, nema greške.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
Korica:
- 250 g mlevene plazme
- 100 g mlevenih pečenih lešnika
- 125 g istopljenog putera
- 100 g istopljene crne čokolade
- 50 ml mleka
Ganaš fil:
- 150 g mlečne čokolade
- 200 g crne čokolade
- 125 g putera
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Istopiti puter, pa pomešati sve sastojke za koru. Utisnuti ih u kalup prečnika 31cm. Potom odložiti u frižider na hlađenje.
Za fil sitno iseckati čokoladu. Ugrejati slatku pavlaku i puter, kuvati skoro do ključanja i zatim preliti preko čokolade. Može i u mikrotalasnoj rerni.
Freepik
Smesu ostaviti da odstoji 2-3 minuta, pomešati žicom dok ne nastane gladak fil. Zatim, fil rasporediti po korici, ukrasiti po želji i opet odložiti u frižider dok se tart ne stegne u potpunosti, minimum 3h.
Odozgo posuti pečenim lešnikom ili staviti neko voće po želji.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari