
Recept dana: Savršene lepinje sa kačkavaljem iz tiganja - postaće vaša omiljena večera
Priprema je jednostavna, a savršene su i kao prilog i kao glavno jelo

Nema ništa lepše od domaćih lepinjica. Još kada su one punjene kačkavaljem, pa premazane maslinovim uljem i belim lukom...
Znamo da je i vama već krenula voda na usta, od same pomisli na mekano punjeno testo. Garantujemo da će brzo postati vaša omiljena večera, ali i jedan od onih recepata za koje će vas prijatelji odmah pitati.
Prave se jednostavno i peku u tiganju. Ostaje samo da isprobate sami naš recept za lepinje sa kačkavaljem iz tiganja.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 250 ml jogurta
- prašak za pecivo
- kašičica soli
- 1 jaje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g brašna
- 350 g kačkavalja
Premaz:
- maslinovo ulje
- beli luk
- peršunov list
Priprema:
Pomešati jogurt, prašak za pecivo, jaje, so i maslinovo ulje. Dodati brašno i umesiti testo. Oblikovati u jufku i ostaviti prekriveno krpom da se odmori 15 minuta.
Printscreen/YouTube
Potom podeliti na osam jednakih delova, oblikovati u manje loptice, prekriti i ostaviti da se odmori još 15 minuta.
Svaku lopticu razvući rukama i staviti kačkavalj unutra, pa opet oblikovati u lopticu.
Onda je lepo rastanjiti oklagijom i peći na zagrejanom tiganju, na jačoj temperaturi. Kada je gotova premazati pripremljenim premazom od maslinovog ulja, belog luka i peršuna.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari