
Recept dana: Detoks čorba od povrća koja čisti telo od toksina i oporavlja organizam od teške hrane
Posle jedne kašike bićete kao novi

Ukoliko ste od onih koji tokom praznika mogu da se kontrolišu pored bogate trpeze, samo ćemo reći blago vama! Ipak, većina je onih koji vole da jedu, pa i da preteraju. A da ne govorimo o tome da je na prazničnom stolu uglavnom teška hrana - jaka, masna, začinjena...
I naravno 1. januar je rezervisan za odmaranje i tada se ne kuva, već se nastavlja sa jelom, a već 2. januara ne bi bilo loše da počastite svoj organizam. I to nečim što će ga bukvalno preporoditi.
U pitanju je detoks čorba od povrća, koja će vam pomoći da svo organizam očistite od toksina i teške hrane i okrepite svoje telo.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 600 ml vode
- 400 ml pilećeg bujona
- manji karfiol
- 3 tikvice
- 500 g seckanog paradajza
- 1 luk
- 1 praziluk
- pola celera
- 1 šargarepa
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi, pa dodajte sitno naseckan luk. Dinstajte dok se ne zastakli.
Potom dodajte praziluk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša. Onda dodajte vodu, bujon, paradajz, šargarepu, celer i tikvice isečene na kockice.
Karfiol skuvajte na pari, pa ga iseckajte i dodajte u šerpu. Kad čorba proključa, smanjite temperaturu, začinite po ukusu i kuvajte još svega desetak minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari